Beneficiile polenului ca aliment

Posted on

Din punct de vedere nutritiv, polenul recoltat de albine este considerat un “superaliment” foarte benefic pentru corpul uman . Gratie compozitie sale complexe,polenul este un valoros supliment alimentar natural.Polenul este un “izvor” de minerale, este “uzina de enzime”, un “rezervor” de acizi ribo- si dezoxiribonucleici, contine toti aminoacizii esentiali si neesentiali, multe vitamine etc. Prezenta acestor componente in polen, existenta echilibrului intre ele si efectul lor sinergic, il transforma intr-o hrana proteica si un nutriment absolut complex. Polenul mai are niste efecte subtile sau caracteristici legate mai mult de calitatea si originea lui decat de cantitatea acestor componente.

Efectul stimulant al polenului si posibila ameliorare a transformarii alimentelor la nivelul organismului sunt foarte benefice pentru persoanele care sufera de denutritie, subnutritie sau malnutritie, la o dieta neechilibrata sau deficitara. Polenul proaspat contine cantitati mari de Qi. In mod traditional “Qi”-ul reprezinta energia interna sau energia veritabila. Aceasta energie este considerata de catre medicina traditionala chineza ca fiind forta motrica care intretine activitatea vitala a corpului uman.

Polenul reuneste majoritatea elementelor indispensabile vietii. Mai mult, actioneaza in sinergie naturala printr-o miraculoaza sinteza care nu poate fi produsa artificial in laborator. Aceste bogatii transforma polenul intr-un aliment complet si natural, dar si intr-un supliment alimentar inegalabil.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *