Calitatea mierii de albine

Posted on

Pentru mierea de calitate se mai foloseste si termenul de “miere-vie”. Acest termen este utilizat atunci cand se vorbeste despre mierea in starea sa naturala, asa cum este ea extrasa din stup, fara a se interveni ulterior asupra compozitiei; este mierea bruta, care nu a suferit modificari termice si chimice, care nu a fost pasteurizata si nici filtrata, care contine mici particule de polen si de ceara, care se cristalizeaza in timp, adica mierea cum se gaseste in stupi, fara a se interveni anterior, nici ulterior asupra compozitiei si care a fost recoltata, extrasa, transportata, ambalata si depozitata in conditii optime.

Aud deseori de la cunostinte ca mierea cristalizata nu este buna, si ei argumenteaza ca acea miere contine zahar alimentar si de acea se cristalizeaza.. Este total fals, o miere de calitate daca este de floarea soarelui, tei sau poliflora trebuie sa se cristalizeze total (daca nu se intampla acest lucru acea miere nu este de calitate) iar mierea de salcam este singurul sortiment de miere care trebuie sa ramana fluida fara a se cristaliza/zaharisi!

Este adevarata miere care poate fi folosita cu incredere in apiterapie! In urmatoarele articole am sa va “povestesc” despre falsificarea mierii si despre cum putem determina gradul de calitate a acesteia.


5 thoughts on “Calitatea mierii de albine

  1. Pingback: Falsificarea mierii de albine | Produse apicole - Dinstup.ro

  2. Frumoasa expunere adevarata si reala nimic de spus.Oricat am povesti noi care sunt diferentele intre mierea naturala si cea falsificata un consumator de ocazie nu are cum sa o sesiseze.Sa poti face diferenta trebuie sa consumam miere naturala luata de la persoane de incredere iar apoi degustand si din alta parte putem face diferenta.Pe piata se vinde miere care multa din ea numai naturala nu e dar consumatorul care e obisnuit cu ea nu face diferenta caci nu a avut si alta sursa.Ati vazut pe piata la vanzare miere cristalizata….foarte rar .DE ce?Raspunsul il stiti sigur.Aici vorbim doar de consumatorii de ocazie si nu de producatori care au o imagine perfecta despre miere minumai privindo nu si degustand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *