Cosmetica apicola, cateva sfaturi practice

Posted on

     Produsele apicole au in general asupra pielii un efect deosebit de spectaculos, datorita afinitatii si receptivitatii organului cutanat pentru produsele naturale.

Mierea de albine, polenul, laptisorul de matca, propolisul folosite ca atare sau in combinatii cu alte produse naturale ( fructe, plante, grasimi) sau cu produse chimice de sinteza dau rezultate bune in combaterea si prevenirea ridurilor, in intarzierea senescentei, mentinerea elasticitatii si tonicitatii pielii, reglarea secretei sebacee si a echilibrului hidric, in ameliorarea si vindecarea acneei juvenile si rozacee.

Eficacitatea tratamentelor cosmetice care au la baza folosirea produselor apicole au drept explicatie stiintifica asemanarea de compozitie chimica dintre acestea si organul cutanat, organismul uman contine 24 microelemente dintre care 22 intra si in compozitia produselor apicole (Fe, Ca, Mg, Na, Si, Co etc.)

Datorita efectului emolient mierea de albine este folosita foarte obijnuit in industria lotiunilor, cremelor, a mastilor, a bailor tonice si odihnitoare, a substantelor de ingrijire si spalare a parului, in sapunul de toaleta.

Ea poseda printre altele, un continut bogat in hidrati de carbon, in saruri minerale si vitamine.Datorita complexitatii sale chimice si afinitatii sale deosebite pentru ten, mierea constituie un element de baza in tratamentele care au ca principal rol terapeutic, prevenirea si intarzierea unor fenomene si procese care duc la deteriorarea tenului.

In majoritatea mastilor de fata, cremelor etc. mierea de albine este complectata cu laptisor de matca, propolis, polen, pastura.
Cel mai bine este sa va preparati voi aceste creme, masti etc. o sa scriu incontinuare retete naturale care au  la baza produsele stupului si sunt foarte usor de preparat.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *