Hrana de completare (Apiluk cu polen) pentru iernarea familiilor de albine NERECOMANDATA!. Apicultura video

Posted on

     Niciodata sa nu ascultati sfaturiile vanzatorilor de la magazinele apicole, eu am patit-o! Doar pentru ca Apiluk cu polen era mai scump cu 1.5 ron decat Apiluk simplu mi-a recomandat in luna ianuarie sa suplimentez hrana albinelor cu polen, ceea ce este total gresit !! Acest produs se administreaza undeva pe la mijlocul sau sfarsitul luni februarie.

De ce nu este indicat sa administram supliment cu polen albinelor in luna ianuarie? Deoarece le incarca intestinele si poate sa apara diareea si chiar injumatatirea sau distrugerea familiei de albine!

IMAG02601 1024x577 Hrana de completare (Apiluk cu polen) pentru iernarea familiilor de albine NERECOMANDATA!. Apicultura videoIMAG02641 577x1024 Hrana de completare (Apiluk cu polen) pentru iernarea familiilor de albine NERECOMANDATA!. Apicultura videoIMAG0265 576x1024 Hrana de completare (Apiluk cu polen) pentru iernarea familiilor de albine NERECOMANDATA!. Apicultura video

Este foarte bine sa izolam capacul stupului atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna cu ampora expandata, deoarece vara tine racoare si iarna caldura. Pun cateva poze pentru a vedea cum am facut eu acest lucru.

IMAG0262 169x300 Hrana de completare (Apiluk cu polen) pentru iernarea familiilor de albine NERECOMANDATA!. Apicultura videoIMAG0263 169x300 Hrana de completare (Apiluk cu polen) pentru iernarea familiilor de albine NERECOMANDATA!. Apicultura video

 


8 thoughts on “Hrana de completare (Apiluk cu polen) pentru iernarea familiilor de albine NERECOMANDATA!. Apicultura video

 1. Cred ca este o greseala ca la aceasta data sa dam familiilor de albine hrana cu inlocuitori de polen. Acest tip de hrana se administreaza spre sfarsitul lunii februarie, dupa un zbor de curatire intens (depinde si de zona).

 2. Eu zic ca nu este tocmai o greseala, deoarece cam din 15 ianuarie apar primele oua (larve, puiet) si ajuta albina in ale hrani. Normal ca nu este bine sa dam saptamanal turta cu polen in luna ianuarie dar odata este indicat, iar pe urma turta fara polen.

 3. Salut, am ajuns aici de la video pus pe yotube. Desi(si eu) sunt incepator intr-adevar cred ca faci mai multe greseli elementare.

  -Nu e bine sa bagi la aceasta data hrana proteica. Nu stiu daca ai avut un zbor de curatire, dar sigur nu poti sti cand il vei avea pe urmatorul si pe la mine inca nu s-au aruncat hainele groase. Albinele consuma pentru cresterea primului puiet pastura pe care o au in stup. La acest moment ce bagi in plus risti sa ti-l “proceseze” si sa ti-l returneze urgent pe rame si prin tot stupul, in lipsa zborului.
  -Acel pachet de hrana artificiala iti omoara ceva albine, atat pe cele zdrobite intre punga si rame cat si pe cele zdrobite intre punga si podisor.
  -La cum ai inchis podisorul, daca nu ai revenit ulterior sa remediezi, iti raman cativa centimetri de spatiu liber, prin care se va face un curent teribil, urdinis > podisor.

  Nu stiu daca mai sunt si alte erori si nu le observa ochiul meu inca neformat, insa acestea sunt suficiente pentru a ma convinge ca aceasta familie nu va apuca sa culeaga altceva decat fandante.

  Sper sa ma insel si sa imi dai o veste buna in primavara.
  Bineinteles, mai sper si ca acest comment al meu nu te va supara! Cred ca tii la albine la fel ca si mine si cele de mai sus sunt doar erori pe care nu le-ai observat.

  Spor!

 4. M-am gandit mai bine si aveti dreptate, am sa modific articolul ! M-am luat dupa batranul de la magazinul apicol, dar cred ca mia dat acest sfat doar pentru ca erau mai scumpe turtele si eu l-am crescut pe cuvant ! Si am mai citit ca ii bine sa dai turte proteice in ianuarie si intr-o carte dar probabil ca acum 20 ani cand a fost scrisa au fost altfel timpurile. !

 5. Cred ca acest produs introdus la timp in stup este destul de bun. Acum as avea o curiozitate , stupul din poza in ce stadiu se afla?, intreb deoarece pare cam mic si in luna aprilie nu au fost temperaturi tocmai placute.

 6. Poza este facuta in luna ianuarie, iar pana in iunie a fost pe 8-10 rame si l-am si divizat, deci a mers bine. Si nu zic ca apiluk cu polen nu este bun, dar nu este bun in luna ianuarie/febroarie, cam de la 1 martie trebuie pus si polen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>