Laptisorul de matca in combinatii cu alte produse apicole

Posted on

  Laptisorul de matca cum am mai zis si in alt articol este un produs apicol (de consum) complex si foarte bun pentru consumul uman prin continutul sau bogat in vitamine, proteine, acizi, minerale etc.

In acest articol va v-oi enumera cand este bine sa consumam laptisor de matca in amestec cu miere de albine, polen etc. se folosesc in:

 • stari carentiale, adica in lipsa unor vitamine, saruri minerale
 • nevroze, insomnii, astenii si stari de convalescenta
 • eforturi fizice deosebite – munca grea, mediu toxic, activitati sportive;
 • toate cazurile in care continutul bogat si activ al acestor produse poate sa ajute omul in diferite etape ale vietii sale.

Este bine sa consumam produse apicole (miere de albine, polen, pastura, laptisor de matca etc.)  in a preveni problemele enumerate mai sus prin intarirea sistemului iminitar si cu siguranta daca consumam produse apicole frecvent nu se va ajunge sa avem afectiuni grave de sanatate. Si daca chiar ne imbolnavim trebuie sa contactam si un medic specialist pentru ca medicul are un rol important in tratarea unor afectiuni mai complicate.


One thought on “Laptisorul de matca in combinatii cu alte produse apicole

 1. Pentru adulţi, doza uzuală este de 1-2 linguriţe, adică 0,5-1 grame/zi, admninistrat sublingual până la asimilare. Recomandarea noastră este să se înceapă cu 1 linguriţă şi să se mărească doza în funcţie de necesitate.

  Pentru copii, doza obişnuită este de 0,5 grame, adică o linguriţă.

  Momentul optim pentru consum este dimineaţa, pe stomacul gol, înainte de prima masă cu 20-30 de minute. Opţional, se poate amesteca în miere. Astfel aveţi la îndemână efectele combinate ale celor două produse-minune ale stupului.

  Cura recomandată este cea de 6 săptămâni, de obicei una primăvara şi una toamna pentru a face faţă asteniilor, respectiv perioadelor reci ale iernii.

  Consumarea lăptişorului de către diabetici nu are, nici el, contraindicaţii, dimpotrivă, ajută la scăderea nivelului glucidic.

  În Japonia, Germania şi Franţa utilizarea lăptişorului de matcă este preponderent în formă pură, deoarece administrat sub această formă efectele terapeutice ale produsului sunt maxime. Studiile efectuate în domeniu de către specialiştii japonezi sunt cele mai recente şi cele mai complete, ele explorând noi domenii de aplicabilitate ale lăptişorului de matcă, cum ar fi refacerea celulei nervoase şi acţiunea asupra lăptişorului de matcă în procesul de stimulare a celulelor Stem. Fapt care se adaugă la celelalte proprietăţi deja cunoscute ale lăptişorului de matcă.

  În România, doctori – membri ai Societăţii Române de Apiterapie – folosesc cu succes Lăptişorul de matcă în formă pură pentru tratarea unor afecţiuni grave cum ar fi scleroza multiplă şi cancerul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *