Laptisorul de matca pur

Posted on


Laptisorul de matca este produs de catre albinele doici, pentru hrana larvelor de albina timp de 3 zile, in aceasta perioada ele cunosc cea mai puternica dezvoltare crescand in greutate de aproximativ 250 ori si o albina traieste 30-40 zile iar matca (regina stupului) hranindu-se cu laptisor de matca pe tot parcursul vietii traieste in medie 4-5 ani si duce la viata multe generatii de albine, depune in medie 3000 oua/zi .

Laptisorul de matca este un aliment bogat si folositor si pentru om, prin continutul de proteine, grasimi, zahar, vitamine si substante minerale in proportie necesara organismului nostru in mare concordanta cu necesarul fiziologic recomandat.

Se stie ca laptisorul de matca contine: 65% apa si 35% substante uscate, din care: 12,34% protenine, 6,46% grasimi, 12,49% zahar direct asimilabil, 0.82% cenusa si 2,84% substante specifice albinelor foarte bune pentru om. Laptisorul de matca mai contine la 1 gram urmatoarele vitamine (in micrograme): 1,5-6,6 tiamina, 8-9,5 riboflavina, 2,4-50,00 pirdoxina, 59-149 niacina, 0.2 acid folic etc. La acestea se mai adauga hormoni, ca si alte substante specifice, vitalizante, energizante.

Laptisorul de matca este asadar, o substanta complexa ca structura chimica, elaborata de catre albinele doici si foarte folositor pentru organismul nostru (uman).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *