Pastura si impactul pozitiv asupra organismului uman

Posted on


Intr-un alt articol v-am explicat pas cu pas procesul prin care se ajunge la pretiosul produs apicol numit pastura .

In acest articol va v-oi aduce la cunostinta complexitatea nutritiva a produsului apicol numit pastura s-au painea albinelor. Albinele nu aleg polenul pe sortimente de flori si pornind de la acest aspect si in compozitia pasturei se vor gasi proprietati nutritive de la numeroase flori.
Odata umplute celulele faguriilor cu polen continua sa se desfasoare transformarea polenului in pastura prin actiunea unor substante specifice albinelor pana se ajunge la produsul finit pastura.

Prin aceste transformari pastura se situeaza pe o treapta mai sus decat polenul.

Prin aceste transformari se realizeaza urmatoarele:

– puterea germitiva a polenului dispare in 1-2 zile sub influenta unor secretii ale glandelor mandibulare ale albinelor

– zaharul simplu trece in parte in acid lactic sub influenta unor fermenti

– creste continutul in vitamina K

– sporeste numarul granulelor de polen al caror continut a fost scos in afara exinei ( invelisul graunciorului de polen)

In concluzie pastura este un produs natural, cu insusiri mai valoroase decat ale polenului datorita amestecului de polenuri de proveniente diferite si datorita modificariilor majore suferite de catre polen in circuitul sau de transformare in pastura.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *