Polenul congelat in stare proaspata

Posted on

Prin uscare, polenul pierde din vitamine, aminoacizi, substante volatile, apa biologica, flora lactica cu activitati antibacteriene etc. Polenul congelat proaspat pastreaza toate aceste substante active, precum si gustul delicios si culorile naturale ale polenului.

Polenul se congeleaza in ziua culegerii sale, apoi se pastreaza intr-un gaz neutru. Polenul congelat proaspat se pastreaza in congelator la temperaturi de -5 pana la -15 Grade C, polenul proaspat poate ramane pana la o saptamana in afara congelatorului si pana la doua saptamani in frigider. Congelarea si decongelarea pot fi repetate fara a-i afecta calitatile datorita continutului scazut de apa (8-10%) si faptului ca nu contine bacterii patogene. Polenul congelat proaspat isi pastreaza calitatile cel putin doi ani.

Mai putem pastra polenul proaspat prin amestecarea lui cu miere in proportie de 40% polen si 60% miere de albine, aceasta combinatie fiind foarte benefica corpului uman deoarece se combina proprietatile polenului cu ale mierii !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *