Propolisul, cel mai puternic antibiotic natural

Posted on

Propolis natural

 

Propolisul este cel mai complex antibiotic natural !

Din punct de vedere biologic, propolisul este un produs apicol foarte pretios, face parte din aceeasi categorie cu mierea si polenul. Este prelucrat de albinele lucratoare dupa colectarea unor produse biologice din cel putin 20 de specii de arbori care produc secretii rasinoase, de exemplu din mugurii unor copaci (plop, mesteacan, castan, fag, pin, brad etc.), de pe frunzele tulpinii, ramuri tinere, scoarta coniferelor si a plopilor, a salciilor si a prunilor.

Materiile rasinoase astfel culese sunt amestecate de albine cu secretii salivare care contin enzime, ceara si alti compusi chimici naturali. Aceste secretii rasinoase produse de arbori au rol in apararea de daunatoare (bacterii, fungi, insecte si altele). Asta face ca propolisul sa fie un antibiotic natural de o calitate ridicata !

Propolisul, este folosit cu succes inca din trecut pentru tratarea durerilor in gat (rosu in gat) si pentru dezinfectarea cavitatii bucale avand un puternic efect antibacterian si dezinfectant natural (antibiotic natural).

Pentru adulti este indicata urmatoarea reteta, propolis tinut la macerat in alcool dublu rafinat sau tuica de casa de peste 70 grade agitat timp de 7 zile odata de doua ori/zi si se administreaza 10 picaturi diluat in 50 ml apa de doua ori/zi facandu-se gargara si pe urma se inghide.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *