Rolul produselor apicole in afectiunile sistemului nervos

Posted on

            Produsele apicole sunt folosite in tratarea bolilor neuropsihice (afectiuni ale sistemului nervos), indiferent de sursa acestora, consumate frecvent si in stare naturala creaza un echilibru general in organism sustinand toate functiile sistemului nervos.

Fiecare produs apicol luat individual joaca un rol important in sustinerea sanatatii organismului uman, pentru a intelege mai bine rolul fiecarui produs apicol in apararea sistemului nervos va prezint mai in detaliu fiecare produs in parte:

           Mierea de albine este un nutritiv excelent pentru sistemul nervos si ofera enegia necesara pentru buna functionare a celulelor nervoase. Mierea asociata cu lecitina din polen si pastura contribuie la intensificarea functiilor cerebrale.

           Pastura si polenul sunt benefice in bolile neuropsihice de etiologie toxica si alcoolica. Lecitina din polen si pastura sintetizeaza acetilcolina si au in componenta inozitol; ele imbunatatesc memoria in boala Alzheimer.

           Laptisorul de matca are efecte vitalizante, imbunatateste tonusul psihic si mintal, este un neurotransmitator puternic, contine factori colinergici (colina, acetilcolina).

           Veninul de albine are o influenta foarte benefica asupra bolilor sistemului nervos datorita compozitiei lui bogate in neurotransmitatori, pepide avand efecte anestezice, antiinflamatoare si antipiretice. Veninul de albine protejeaza membranele celulare nervoase, datorita melitinei, dopamine etc.

           Propolisul are proprietati anestezice, antiinflamatoare si antiinfectioase. Propolisul are o activitate analgezica si anestezica de trei ori mai mare decat cocaina si de cinci ori mai mare decat procaina, are si actiuni asupra transmiterii influxului nervos si actiuni vasodilatoare asupra vaselor creierului.

In general produsele apicole sunt bogate in aminoacizi care joaca un rol important ca neurotransmitatori. Sunt bogate in toate vitaminele, mai ales cele din grupul B si E, care joaca un rol important in prevenirea degradarilor functiilor cognitive; dupa cum se stie orice deficit la nivelul celulelor nervoase deja instalat este imposibil de recuperat ( indicat ar fi sa consumati produse apicole zilnic pentru a preveni toate aceste probleme majore cu care se confrunta multe persoane).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *