Sortimente de miere. Miere de albine

Posted on

             Sortimente de miere. Miere de albine

Va spuneam intr-un articol anterior ca caracteristicile terapeutice a mierii de albine sunt determinate de tipul de flori din care este extras polenul care la randul lui este prelucrat si transformat in miere.

In acest articol va v-oi scrie despre sortimente de miere  :

Fiecare sortiment de miere contine vitamine, substante minerale, acizi, aminoacizi etc.. dar mai jos va scriu si ceea ce poate nu stiati.

Miere de tei: ca si florile de tei, contine printre altele, un ulei volatil in a carei compozitie intra un alcool alifatic, farnesoulul care imprima dealtfel mirosul caracteristic. Actiunea farnesolului este de neurosedativ si antiseptic. Utilizarea terapeutica: sedativ nervos, in tuse, insomnii, antiseptic

Miere poliflora care contine si roinita: floarea de roinita contine un ulei volatil format din citrol, citronelol, geraniol, linalol s.a  transmis si in miere. ultilizarea terapeutica: antispastic- sedativ.

   Miere de menta: Atat mierea de albine cat si floarea de menta din cultura si din flora spontana contin un ulei volatil format din:  mentol, mentofuran, gama-pinen, felandren, lic, timol,etc.. Actiune si ultilizare terapeutica: analgezic usor,  usureaza digestia/ balonarea, tonic, dischinezii biliare si gastro- intestinale.

   Miere de trifoi: contine: flavonoizi. ulei volatil, rasina. Actiune si utilizare terapeutica: diuretic, antidiuretic, expectorant

  Miere de conifere: Utilizare terapeutica: calmare a inflatiilor intestinale

  Miere in faguri: aceleasi sortimente de miere, florale sau de mana, despre care am mentionat mai sus pot fi consumate ca miere in faguri. Sub aceasta forma vlaoarea biologica a produsului este mult mai sporita prin:

                                       – aportul de vitamine continute in ceara in special vitamina A- retinol, precum si alte substante si principii active, care prin procesul de masticatie trec din ceara in organismul uman, odata cu mierea ingerata.

– actiunea de curatire si desinfectie a dintilor

Sub acesta forma de miere in faguri(sectiuni din fagure) se pot consuma absolut toate sortimentele de miere de albine, chiar acelea care dupa un anumit timp de pastrare la rece cristalizeaza.

In general, fagurii cu miere de albine se consuma prin masticatie iar ceara nu se inghite.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *